Vi på listan

Det är vi som ställde upp i val till kommunfullmäktige i Österåker 2010 var:


1. Magnus G Bergström, 33 år
magnus

Jag är Lokal ledare här i Österåker och även Vice valkretsledare för Stockholm Norrort.

Jag har väldigt bred kunskap om hur arbetet i en kommun fungerar, både politiskt och på tjänstemannanivå, eftersom jag själv är anställd av kommunen som tjänsteman. Jag är Fritidsassistent och Teaterpedagog på Fritidsgården Bergagården. Där möter jag ungdomar varje dag som bland annat har ett stort politikerförakt. Senare i samtalen kommer det ofta fram att de sympatiserar med PP, och att de ser hopp om att vi ska kunna leverera frågor som de kan relatera till. Detta, men PPs frågor i fokus kommer vara min störta arbetsuppgift. Tillsammans med det stora behovet att korta ner beslutsvägarna och avståndet mellan medborgare och politiker. Som i dag är milslång!

blogg: http://companion.teaterverkstaden.se (just nu under valet blir det mest på denna blogg)
mail: magnus.g.bergstrom@piratpartiet.se
tfn: 070-557 01 12

2. Fredrik Lejnell, 27 år
fredrik
Har länge vart engagerad i Piratpartiet och är nu Valkrets Ledare för Stockholm Norrort samt riksdagskandidat.
Men jag tror även det finns mycket att göra på lokal nivå, som att se till att vi går över till öppen källkod inom kommunens alla verksamhet så snart som möjligt, då detta minskar det ekonomiska trycket på kommunen. Jag vill även jobba för att alla kommunala offentliga handlingar skall finnas tillgängliga via nätet då dessa just är offentliga och man skall ha snabb och enkel tillgång till dessa. Att profilera Österåker som en IT kommun är något som skulle gynna alla invånare då detta skapar både jobbmöjligheter samt ökar intresset för Österåker som kommun.
Blogg: http://www.piratus.se
Riksdagskandidat #14 Stockholms Valkrets: http://forum.piratpartiet.se/Topic196994-517-1.aspx
Ansvarig Piratpartiet SE, Stockholm Norrort: http://www.piratpartiet.se/agera/norrort
Epost: Fredrik.Lejnell@Piratpartiet.se
Tel: 0763070703

3. Johan Agge, 28 år
johan
Hej Jag heter Johan Agge är 28 år och kandiderar till Österåkers kommun.
Jag har alltid haft ett stort politiskt intresse och varit engagerad i min kommun. I mitt arbete träffar jag många ungdomar då jag jobbar både heltid på ett elevhem och extra på en fritidsgård. Dessa tillbringar stora delar av sitt liv framför datorn och med andra teknik/IT inriktade lösningar. De känner att politiker idag är totalt oförstående till hur deras värld och verklighet ser ut och beslutar därefter. Detta vill jag vara med och ändra. Vi måste vinna dessa ungdomars förtroende och visa att politiken finns för dem också.
Mail: johan.agge@piratpartiet.se

4. Bertil Lagerlund, 28 år
bertil
Jag har aldrig varit politik förut, men jag känner att nu får det vara nog. Stat och kommun håller på att tappa greppet om samhället, och istället för att öppna upp och vara intresserade och glada över den otroliga möjlighet som bl.a Internet ger, så blir man rädd och stiftar lagar och bestämmelser som hindrar och förbjuder. Lagar som hindrar oss att få leva i en demokrati värd namnet!
Rösta på Piratpartiet!
Mail: fetto80@hotmail.com
Blogg:
tfn:

5. Christer Jansson, 44 år
christer

Jag har en ganska brokig bakgrund men jobbar numera som programmerare, på konsultbasis.
Det som fick mig att börja “tänka pirat” var de första rapporterna om ungdomar i USA som ådömts horribla straff för fildelning. Det gav en magkänsla av att någonting är fel här.
Inför EU-valet förra året gick jag med i Piratpartiet och har på senare tid börjat blogga allt mer om politik, även om mina inlägg ofta bara består av en samling länkar så är det bättre att sprida ordet på så vis än inte alls.
Jag tycker att det viktigaste i vår kamp är att säkra demokratin, det låter storvulet men det är det det till syvende och sist handlar om: utan rättssäkerhet, meddelarfrihet osv. blir det inte någon demokrati värd namnet.
Jag är beredd att låta fördelningspolitik och sysselsättning stå åt sidan tills vi har rett ut den här röran. Jag är också beredd att engagera mig i kommunalpolitiken och dra ett strå till stacken på den nivån.
Fri mjukvara och allmän tillgång till nätet tror jag är viktiga beståndsdelar i ett fritt och demokratiskt samhälle.

Blogg: http://ursinnig.janssons.org
Mail: christer@janssons.org

6. Jan Gustafsson, 61 år
janne
Jag heter Jan Gustafsson.Är Socialentreprenör med intressen för bl.a. Skola-utbildning,Vård och Omsorg, Näringsliv,Närdemokrati och Socio-Kulturell verksamhet i närområden.
mail: gustafsson_bergh@spray.se