Vad händer med PP i Österåker?

Jag har inte uppdaterat på väldigt länge. Detta beror på att jag har haft väldigt mycket att göra. Jag har bl.a. satt upp Tomten Är Far Till Alla Barnen på Berga Teater och lite annat smått och gått som har tagit min tid. Familjen sväljer mycket…

Så jag tänkte väl berätta om läget så här 4 månader efter valet.

Valet i Österåker gick ju inte som vi hade tänkt oss. Men det vi i alla fall kan se som en liten seger var att vi tog en del väljare från SD som troligen p.g.a detta inte tog sig in i KF denna gången heller. Tack och lov!!
En oroande trend är dock att de gick upp 1 procentenhet från valet 2006… Inte bra.. Så arbetet vi gör här är viktigt! SD är vår totala motpol, även om de gärna försöker påstå annat.
De står för höjda murar och mer kontroll. Vi står för öppenhet och skydda integriteten…

Så.. Alliansen här i Österåker höjer sina löner med flera tusen i månaden och bedriver svågerpolitik, vilket inte är något nytt.

Sen har de tackat av Ingela Gardner Sundström för sitt arbete som Kommunalråd i 8-9 år eller vad det är.. Ja.. Tack du Ingela.. Du som gjort sååå himla mycket för ungdomar och skola i kommunen.. Under detta decennium har det ju verkligen sprutat upp billiga hyresrätter, ungdomskulturen har fått massor med pengar, skolan är bäst i Sverige… HAHAHA.. Jösses.. Jag hoppas alla förstod min ironi..?

Snacka om en katastrof på två ben för allt vad ungdomar, barn och kultur heter… “Marknaden löser allt”… Jo just det… I den stora undersökningen LUPP (Ungdomsstyrelsens) som genomförts i Österåker är det INTE nya sportanläggningar ungdomarna vill ha!!!! INTE!!!!! Lägg ner byggnaden av nya sportcentrumet nu!

Det finns skolor i kommunen som har problem att få råd med blyertspennor till eleverna. I en tid där de borde ha skakat på huvet och tänkt; “Blyerts? Vad ska vi med det till? Här har alla eleverna en DATOR!!!”
Det går i andra kommuner, varför inte här?
Ja.. En anledning är väl att man prioriterar en ASTRIST konstsamling för 10 miljoner.. På Ljusterö…

Så här rullar det på uppe på Alceahuset… Så det man kan säga är att vi i Piratpartiet Österåker använder denna tid till att låta politikerna göra bort sig gång på gång.. Så att vi kan samla en liten “scrap book” av alla dessa klavertramp och slänga i ansiktet på dem vid varje tillfälle som ges.

PS. Undrade vad Ingela-avtacks-balen på Berga Teater kostade oss skattebetalare. Jag räknade ut att det var ca 8-10 tekniker, 6-10 cateringpersonal och en massa inhyrd dekor. Allt från samma inhyrda firma.. Genomgick de sedvanlig upphandlingsprocedur?

/Magnus G Bergström
Ledare Sthlm Norrort för Piratpartiet

Kommentarer

Erik Lönroth skrev

Hej Österåker!

Jag vill tippsa om vårt event nu den 14:e september! Ni är varmt välkommna!

Passa på att träffa mig och Rick!

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>