Modern Häxjakt!

uncle-sam-suicideJag blir så trött på mänskligheten. Länder som USA, Frankrike, Australien m.m fördömmer öppet Kina för att de censurerar Internet från vad Kina anser är skadligt för deras regering och befolkning. Väst, med USA i spetsen säger: Näe! Fy Kina! Inte censurer! Det är inte värdigt ett land på 2000-talet!

Men så kommer Wikileaks och ger oss några sidor Diplomatpost att läsa… Oj oj oj oj oj!!! Då skriks det minsann!! Här ska censureras!!! Det pågår kraftig myndighetsutövning i många länder för att förhindra att Assange får serverplats till sin sida.

Hillary Clinton sa nu att Wikileaks publicering var en attack mot hela världen. Hmmmm.. Det är här nånstans jag flippar på det hela!
Hör man inte sig själv här? Hör man inte hur man låter? Att man är så sjukt motsägelsefull och hur ska jag säga det här utan att låta för hård i mina ord…. Dum i huvet? Det var så snäll jag kunde vara…

Det genomsyrar allt som har med information och kontroll att göra; Storebror vill hemskt gärna veta vad alla gör i alla hem. Vem du pratar med, vem du emailar, vems bloggar du läser och vem som läser din. Men så kommer det en australienare med sina polare och tar reda på saker om Storebror… Aj aj aj… Det går inte för sig alls!! Storebror ska veta allt om dig, men du ska minsan inte få veta att Norge aldrig var intresserade av JAS, att de lurade Sverige på flera miljoner, vi ska inte veta att USA anser att Afganistans ledare är en tomte…. Men Storebror ska minsann veta allt och lite till…

Övervakningingsförespråkare säger att “Har man bara rent mjöl i påsen så har man inget att frukta. Hm… Varför fungerar inte det när det gäller stater? Jo… Därför att det inte finns en regering i hela världen som inte har skelett i garderoben!

När ska man förstå problemet? Stater och regeringar ska vara öppna! Öppnare än svängdörrarna på Vilda Västern-salloner. Varför? Därför att det är det enda sättet för människan att tro på sina ledare. Om han/hon är öppen.
Men privatlivet ska vara så öppet som jag vill, som du vill och du och du. Individanpassat! Gränsen dras av var och en. Jag har inga problem och vika ut mitt privatliv hyggligt i blogg och på Facebook eller så. Jag är skådis, regissör och politiker. Men det finns en gräns för mig. Den har staten klivit över för länge sedan! Ge fan i mig så länge jag inte är misstänkt för brott! Innan dess finns det ingen anledning alls! Punkt! Det är inte raketforskning detta! Det finns små fina söta hänglås på dagböcker av en anledning. Det finns lås på toalettdörrar av en anledning! Alla har vi sett en naken kropp förr. Vi har sätt folk gå på toaletten och vi har sätt folk ta ett bad förr. Men de som gör det har rätt att göra det ifred!
När man mailar, postar brev, chattar, kollar på hemnet.se, läser Aftonbladet, surfar porr, så har man rätt att göra det ifred!!!!

Så… Nu känns det bättre… Jag fick spy lite galla… Jag är Piratpartiet pga detta. Inte för att jag anser att upphovsrättensindustrins lobbyister är gamla dammiga stofiler som utövar neckrofili på döda affärsmodeller… Det är en bonus i arbetet…

/ Magnus G Bergström

Kommentarer

farmorgun skrev

Bra rutet Magnus! Enligt USA så är vi alla brottslingar om vi tar del av dokumenten eftersom de är hemligstämplade. Kan just undra vad vår egen lagstiftning säger när det gäller att t ex ta del av FRA:s hemligheter ifall någon där skulle läcka? Nu är det ju ansvariga utgivare i de medier som bearbetat materialet som får ta gnället. Vi får läsa på 🙂

Christer skrev

Tjena, Magnus!

Härligt att se att det är liv i dig än!

Men tycker du inte att du tar i lite när du skriver att du “är Piratpartiet”?

😛

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>