“Det rör inte mig”

Tydligen är det en välkänd psykologisk effekt att när en människa inte ser någon direkt effekt på sitt eget liv eller sin egen situation av ett beslut han/hon deltar i, så tenderar man att påverka beslutet på enkla grunder, som kanske inte alls har någon koppling till frågan man beslutar om. Klicka här och läs mer.

Saker som “Han/hon är snygg”, “Experterna vet väl vad de gör”, osv. får alltså avgöra om vi har FRA, IPRED, datalagringsdirektiv, buggning i våra hem utan att vi är misstänkta för brott, you name it. “Det rör inte mig, för jag har inga kompisar som är kriminella.” Inte? Hur väl känner du alla du umgås med egentligen?

Betänk också att “experterna” när det gäller patent, upphovsrätt och övervakning ljuger sig blå i synen för att gynna sina egna särintressen, och att ingen som synar deras kort lyckas göra sig hörd.

Tack, “Leffe”, för länken.

Nu fattar jag äntligen vad “grodorna kokar” betyder.

Så, innan du avfärdar oss som foliehattar, tänk på ovanstående och fråga dig varför du ser oss som foliehattar. Tror du att FRA, IPRED, datalagringen, rättsosäkerheten, murarna som reses kring kulturen, den undanhållna kunskapen inte rör dig? Tänk om i så fall. Läs gärna vad signaturen steelneck har skrivit för kommentarer till olika bloggposter; ett återkommande tema i kommentarerna är hur människor och samhällen påverkas av övervakning.

Rösta på Piratpartiet i höst, Sverige behöver oss!

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>