Vad är Sossarna rädda för?

SocialdemokraterJag blir så fascinerad. Jag kan inte säga annat. Att man kan vara så gammalmodig och trång.

Vi i PP Österåker är lyckligt lottade som har Jan Gustavsson på vår lista av kandidater till Kommunfullmäktige. Han slåss för ungdomar och unga vuxna i samhället. Han förstår att det behövs föryngring inom politiken. Det är det många politiker som gör, men få är villiga att lyssna på ungdomarna. PP har inte detta problem och inte heller Jan Gustavsson.

Nu så är Jan, precis som en del andra Piratpartister,  även medlem  i andra partier. Man kan tex brinna för piratfrågor; Integritet, kulur och kunskap. Men samtidigt känna ett behov av att jobba med vård, skola och omsorgsfrågor som inte täcks av PPs partiprogram.

Jag själv har fram til nyligen varit medlem i Vänsterpartiet samtidigt som jag är medlem i Piratpartiet. Jag har dock varit tvungen av ekonomiska själ varit tvungen att gå ur Vänsterpartiet då det kostar 300 kr per år. Det har jag inte råd med. Så ansträngd är min familjs ekonomi just nu. (Anledningen till att medlemskap i PP är gratis är att det inte ska vara ett ekonomiskt hinder att engagera sig politiskt!)

Detta verkade inte Vänsterpartiet i Österåker bry sig nämnvärt om. De visste att jag var medlem. När jag kom på ett medlemsmöte hade jag en PP-tröja på mig och jag berättade då om vad jag gjorde i PP som Lokal Ledare.

På Sossarnas medlemsmöte nu i våras fanns Jan på plats som medlem av Socialdemokraterna Österåker. På detta medlemsmöte skulle mycket tas upp.  Det är valår! Dags att lägga strategier m.m… Motioner kunde lämnas in i vanlig ordning. Motioner; medlemmars stora möjlighet att påverka vilken politik man vill föra inom partiet. Man kan tycka att intresset bland medlemmarna här borde vara stor! Det var länge sedan Sossarna fick leka herren på teppan i Österåker. Alliansen har styrt i olika uppställningar väldigt länge. Borde inte detta möte vara där man verkligen kan lägga fram på förändringar, nya inriktningar, nya strategier för att nå ut bättre?
Nej.. Tydligen inte. Av 18 motioner var det PPs Jan Gustavsson som lämnade in 17 st! Är inte det helt ett helt makalöst bevis på att Sossarna lider av politiks förlamning? De har alltså 1 aktiv medlem och en som kan få godkänt för sin motion.
Hur behandlar man då Jan för detta? Med ett glatt leende och en klapp på axeln? Nope! Man tänker utesluta honom från partiet på premissen att han är medlem i Piratpartiet… Läs meningen igen!…. Så… Nu. För mig är det helt galet!! Varför då? Bara för att man inte tycker som Sossarna i frågor om upphovsrätt, för att man inte är lika flat och flummig i sitt förhållande till integritet eller inte gillar patent, ja då får man alltså inte engagera sig i deras frågor? Märkligt!!

kavel

Det verkar som S gillar att ha denna uppkörd där bak. Jag ser ingen annan förklaring.

Vad anser du om detta? Hur ser det ut hos de andra partierna? Är det lika konservativt där?

Jag anser att det är helt uppåt väggarna! Det är väl klart att om man börjar klättra i hierakin inom ett parti kanske man måste tillslut bestämma sig var man ska lägga sin “röst”. Men som “simpel” medlem i en lokal avdelning i en liten skärgårdskommun? Hehe… oj…

/Magnus G Bergström
Nr 1 på lokala listan PP Österåker
Lokal Ledare Österåker
Vice Valkretsledare Norrort Stockholm

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>