Censur värre än Kina!

Censorship

Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Men jag är livrädd. Jag är så rädd så håret står sig i nacken! Censilla Malmström är så falsk så jag vet inte vad jag ska börja.
Vi visste det hela tiden. För att få opinion att gå med på saker, så måste man låssas att det handlar om nått annat.

Så vad gör man då om man vill ha kontroll över våra Internet? Jo, man skriker “Tuffare tag mot trafficing och barnporr!”
“Ja!!!”, svarar alla och så får man igenom sådana vidriga förslag så man tappar andan. Här är ett som jag snappade upp på Falkvinges blogg. Redan på sida två i förslaget så står det…

Uppdatering: Vad jag vet är inte förslaget antaget än, men det kommer från Ministerrådet, med Malmström i spetsen. Det är en del av det s.k Stockholmspaketet


Saxat ur bloggen:
Grävarna på Telecomix har grävt fram ett dokument som visar vad man har i åtanke med Censilias censurförslag där myndigheter ska kunna släcka delar av nätet, och vilka orsaker man tänker sig kunna släcka för:
Knark. Barnporr. Fildelning. Bedrägerier. Sabotage. Dataintrång. Integritetsbrott (mellan medborgare, får förmodas, aldrig från staten). Finansbrott. Spam.
SkarptIGEN

Vidare fortsätter Falkvinge:
Det blir värre. När man tittar på hur censuren ska fungera, så är det inte bara enskilda namnuppslagningar som ska “försvinna” från nätet, ungefär som man försvann individer i Latinamerika för ett par decennier sedan. Det är långt värre. Dokumentet pratar om att politisera hela Internets adressrymd på operatörsnivå — att politisera det s.k. RIPE-registret. Man tar sig rätten att förstöra t.ex. alla Telias eller Telenors adresser och politiserar en del av nätet som tidigare har varit strikt teknisk: behöver du adresser, så får du.

Jag vet inte riktigt vad jag ska jämföra med för att förklara. Kanske något i stil med att politikerna tar sig rätten att radera postnummer ur Postens egna postnummersystem, och därmed göra omöjligt att leverera post till stora områden. Fast värre. Hax jämför det med
bombmattor över internet.

Nu vet vi vad de pratade om. Det är inte barnporren de är ute efter. Det är total kontroll över vem som får säga vad, med hot om att administrativt och kommersiellt döda den internetleverantör som inte ser till att tysta dem i förtid. Det här är långt, långt värre än Kinas censur.


Jag vet inte om det går att förklara enklare än HAX, det är vidrigt!

/Magnus G Bergström

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>