Olaglig fildelning är bra för försäljningen

fildelningEtt av europas största universitet, University of Amsterdam har genomfört en stor studie för att se hur olaglig fildelning drabbar upphovsrättsindustrin. Både på lång och kort sikt.

Resultatet är som jag alltid hävdat.

Saxat ur idg.ses artikel:
Enligt studien visade det sig att de personer som fildelar även är de som köper musik lagligt. 68 procent av de som ägnat sig åt olaglig fildelning uppgav att de regelbundet köper musik på laglig väg.

Vad gäller filmer så visar studien att de personer som laddar ned filmer olagligt även köper filmer lagligt i långt större utsträckning än andra. I snitt går fildelare lika ofta på bio som de som inte ägnar sig åt fildelning. Detsamma gäller för de som ägnar sig åt fildelning av datorspel.

Hela 63 procent av de tillfrågade uppger att de gått ut och köpt musik som de först laddat ned gratis. 80 procent uppger att skälet till att de köpt musiken är att de uppskattar musiken eller vill stödja artisten.


Hela studien kan tankas hem här!

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>